2016. január 17., vasárnap

Lépcső- és lambériafestés házi krétafestékkel

Nagy lakásátalakításban vagyunk.... egy sok éve be nem fejezett lépcső felújítása most a nagy projektem. Sajnos a lépcső olyan sok fázisban készült el az évek alatt, hogy rengeteg féle anyagból áll és még ennél is több féle felületkezelést kapott. Ezt mérlegelve kellett a végleges festéket kiválasztanom , illetve ugye a stílusát is egységesíteni kellett. Terv: a fellépők fehérek, a belépők sötétbarnák lesznek.
A festéshez az első nagy löketet Ildi adta, eszembe nem jutott volna a lépcsőt is lefesteni (szeretem a fa természetes színét), míg ő olyan magától értetődő módon, mikor belépett, hogy hát ezt IS le kellenek festeni fehérre:)



Nehézségek: A lépcsőfokok, polcok és a korlát egy része vizes bázisú lakkal lett lekenve annakidején. Egy utólag feltett takaró deszkát fényes oldószeres csónaklakkal festettek le. A lépcső háromszög alakú takaró részén a lambéria már fogalmam sincs mivel volt lekenve, de hihetetlenül ronda volt, a vasoszlopon pedig még egy régebbi lakástűz égésének nyomai feketéllettek.... szóval volt itt minden.










Olvass tovább...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése